De topp-3 massasjetipsene for isjias/nervesmerter

Isjias er en betegnelse for å beskrive bensmertesymptomer som prikking, nummenhet og svakhet, som stammer fra nedre rygg og forflytter seg gjennom baken og ned mot den store isjiasnerven på baksiden av et av bena

Vanlige symptomer:

  • Smerter som vedvarer, kun på den ene siden av setemusklene eller benet (sjeldent på begge sider)
  • Verre smerte når du sitter
  • Bensmerte beskrevet som prikkende eller brennende (ikke svak verking)
  • Vanskeligheter med å bevege ben eller tær, i tillegg til svakhet og nummenhet

Forebygging og lindring

Risiko for isjias reduseres med vedlikehold av en sunn kroppsvekt, og å være fysisk aktiv er et viktig tiltak for forebygging. Alternativt kan massering av tre forskjellige kroppsdeler bidra til å lindre og forhindre isjias. Man kan behandle tre massasjepunkter med en ny metode, med dypvevs-massasjepistol.

 

Hva er dypvevs-massasjepistolen?

Dypvevs-massasjepistolen er en håndholdt enhet som vibrerer med høy frekvens og korte bevegelser, for å stimulere muskler og bidra til at de kan yte mer. Studier har vist at slik behandling av musklene kan føre til raskere restitusjon og økt ytelse. Vibrasjonsteknologien oppnår dette ved å øke blodtilstrømningen til spesifikke områder

 

  1. Øvre rygg
    Plasser muskelpistolen på ryggens øvre del og beveg den rundt på målområdet i maksimalt 30 sekunder

2. Setemuskler

Beveg massasjepistolen langs hele setemuskelen med et moderat tempo i maks 30 sekunder

 

3. Iliotibialbåndet

Før massasjepistolen langs iliotibialbåndet med et moderat tempo i maksimalt 30 sekunder

Suksesshistorier om bruk av dybdemassasjepistol som behandlingstiltak for idrettsutøvere og pasienter

Foruten isjias eller nervesmerter, er det stor sjanse for at du kan lide av flere typer muskelsmerter (for eksempel ryggsmerter). Studier viste at dyp massasjeterapi etter repeterende trening lindrer muskelsmerter og fremmer restitusjon. Slike behandlinger forbedrer blodtilførselen til smertestedet og fremmer dermed raskere utskillelse av melkesyre, i tillegg til å føre til at kroppen reparerer mikroskader i muskler, bindevev og sener mer effektivt.

Ved hjelp av dypvevs-massasjepistol kan man behandle de øvre og nedre ekstremiteter ved muskuloskeletale problemer. Det anbefales å begrense økter til 15 minutter sammenhengende, samtidig som du bør unngår å massere på knokler. En minimumsalder på 8 anbefales, og bruk ikke apparatet på åpne sår, på hodet eller på metallimplantater.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *